Kokemus on vahvuus myös edunvalvonnassa - olen ollut mukana opettajien järjestö-, koulutus- ja palkkapolitiikassa 1980-luvulta asti. Tunnen palkkajärjestelmämme historian ja kehittämishaasteet erinomaisesti.

Olen opettanut Suomen ensimmäisessä yhtenäisessä peruskoulussa, Mainingin koulussa, yli 25 vuotta äidinkieltä ja kirjallisuutta enimmäkseen yläkoululaisille sekä suomea toisena kielenä ja ilmaisutaitoa luokille 3. - 9. joinakin vuosina.

Ay-tehtäviä ja saavutuksia

Olen toiminut koko työurani ajan eri ammattiyhdistystehtävissä: Espoon ja Kauniaisten oay:n yhteysopettajana, hallituksen jäsenenä, sihteerinä, tiedottajana ja puheenjohtajana ja vuodesta 1998 myös py:n samanlaisissa tehtävissä; Länsi-Uudenmaan oay-piirin hallituksen jäsenenä, piiritiedottajana ja varapuheenjohtajana; Opettajan toimitusneuvostossa 2004 - 2006; OAJ:n pääkaupunkiseudun alueverkoston jäsenenä sekä vuodesta 2009 Akavan Uudenmaan aluetoimikunnan jäsenenä.

EKOAY perusti aloitteestani tiedottajan ja kulttuuriasiainhoitajan tehtävät. Puheenjohtajana lisäsin yhdistyksen vaikuttamistoimintaa ja yhteistyötä vanhempien, median, sivistystoimen virkamiesten ja poliittisten päättäjien kanssa. Jo ennen kuin OAJ käynnisti Koulut kuntoon -vaikuttamishankkeen, kutsuimme ehdotukseni mukaisesti Espoon ja Kauniaisten valtuustoryhmien puheenjohtajia ja edustajia yhteysopettajaseminaariin keskustelemaan opetusasioista. Tilaisuudesta on kehittynyt kerran vuodessa toteutettava brändimme.

Edunvalvontahaasteita - vaikeuksien edessä en luovuta 

Haluaisin vielä hyödyntää laajoja yhteistyöverkostojani, osaamistani, kokemustani ja toimintatarmoani opettajien yhteiseksi hyväksi unohtamatta koululaisia ja opiskelijoita paikallisesti, alueellisesti ja nyt myös valtakunnallisesti: aina sopivasti jostakin luopuen, uuteen ryhtyen. OAJ:n Espoon ja Kauniaisten py:n puheenjohtajana yhdessä hallituksen ja jäsenten kanssa johdan kaikkien opettajaryhmien edunvalvontaa: asetamme neuvottelutavoitteet, hyväksymme paikalliset sopimukset ja järjestämme vaikuttamistilaisuuksia yhdessä ja erikseen.

Haluan OAJ:n valtuustoon tekemään oikeudenmukaisia uudistuksia ja rohkeita päätöksiä perusteellisen asioihin perehtymisen pohjalta. OAJ:n puheenjohtajaksi äänestän parasta ehdokasta - se on ainoa oikea peruste valintaan.

Lisää ajatuksiani ja toimintaani www.hannusuntio.fi

Hannu Suntio
lehtori
050 556 9584
hannu.suntio@kolumbus.fi